Başlı başına bir iklim bölgesi olan ülkemizin tarımsal ve gıda
ürünlerinin dünya coğrafi ürünler pazarında katma değer
üretmesinin temel koşulu olan markalaşmasıdır.
Bu misyonla kurulan derneğimiz tüm süreçlere paydaşlarımızla
yapacağımız katkı kuruluş felsefemizdir.
Sağlıklı ve sürdürülebilir kalkınmanın ve yöresel ürünlerimizi
korumanın en temel unsuru olan coğrafi ürünlerimiz;
gelecek kuşaklarımıza bırakacağımız en önemli ekonomik değerlerimizdir.
Güçlü Türkiye idealimiz için sizde aramıza katılın,
Enerjiniz bize güç verecektir…
Yeni yüz yıl agro-politik yüzyıl olacaktır.
Tarım ve gıda ürünlerine artan ihtiyaç ve doğal gıda ürünlerine olan
ilgi ülkemizi dünya pazarlarında farklı noktalara taşıyacaktır.
Uygarlıkların anavatanı olan bu topraklardaki kültürel zenginliğimizi
geleceğe aktarmanın en etkin ve somut hali olan
Coğrafi İşaretler ve Geleneksel Ürünler bizi her şeyden değerli kılmaktadır.
Bu değerleri korumak, kayıt altına almak ve gelişimine katkı
sağlamak en temel önceliğimizdir.
16 Ocak 2023 tarihinde saat 14:30’da dernek genel merkezinde Coğrafi İşaretler Derneği 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündemle yapılacaktır. Çoğunluğun sağlanamaması halinde 23 Ocak 2023 tarihinde saat 14:30’da katılımcı sayısına bakılmaksızın Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecektir. Coğrafi İşaretler Derneği Genel Başkanı Onur Özsoy
DevamıDerneğimizin Bilim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Nevzat ARTIK hocamızın ve değerli (Prof. Dr. Nevin Şanlıer, Doç. Dr. Aybuke Ceyhun Sezgin) hocalarımızın ortak çalışması olanGIDA GÜVENLİĞİ VE GIDA MEVZUATI kitabı çıktı. Seçkin kitapevlerinden ulaşabilirsiniz.
DevamıAnkara Ticaret Odası tarafından bastırılan ve Türkiye’de ilk olan Coğrafi İşaretli Ürünler Kitabının lansman programına katıldık. Ankara kent konseyi gençlik parkı tesislerinde gerçekleşen programda Anakara protokolünün yanında çok sayıda seçkin davetli vardı.
DevamıAB ve Çin, karşılıklı olarak Coğrafi İşaretlerini korumak üzere Kasım 2019’da tamamlanan anlaşmayı imzaladı. Anlaşma, AB ve Çin’in 100’er adet ürününün pazarlarında karşılıklı olarak korunmasını kapsıyor.
Devamıİzmir'de Osmanlı döneminden beri üretilen ve günümüze ulaşan bir hamur işi türü olan İzmir boyozunun ünü, coğrafi işaret almasının ardından ülke çapına yayıldı. İzmirli usta eller tarafından hazırlanan İzmir boyozu, streç filmlere sarılıp eksi 40 derecede dondurulduktan sonra Türkiye'nin her köşesine gönderilebiliyor.
DevamıArdahan Balı TANAP desteği ile farkındalık yaratacak... Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) finanse ettiği projeyle Ardahan'da coğrafi işaretli çiçek balının paketlenmesine başlandı.
DevamıTürk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Habip Asan, 2020'nin kurum açısından dijital dönüşümde sıçrama yılı olacağını bildirdi."TÜRKİYE COĞRAFİ İŞARET ALANINDA ZENGİN"
DevamıATO Başkanı Gürsel Baran: 'Ankara'yı, Anadolu ürünlerinin ihracatı için merkez haline getireceğiz' Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 2020 yılında Ankara'nın ihracatını artırmaya yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini belirterek, "Ankara'yı, Anadolu ürünlerinin ihracatı için merkez haline getirmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.
DevamıCoğrafi İşaretler Derneği bilginin paylaşıldığı, çoğaltıldığı içinde farklı konularda uzmanlık alanlarını barındıran bir sivil toplum kuruluşudur. Coğrafi işaretler tescil, markalaşma, kırsal kalkınma, turizm, sanayi ve gastronomiye etkisiyle tüm bu alanları içine alan sistem bütünüdür.
2 Ocak 2020 / Karabağlar Belediyesi, Kavacık Üzüm Festivali’nin ardından Kavacık Üzümü’nün de coğrafi işaretini almayı başardı. Türk Patent ve Marka Kurumu, toprak yapısı nedeniyle sadece Kavacık Köyü’nde yetiştirilebilen “Alphonse Lavallee” türü ürünü, “Kavacık Üzümü” olarak tescilledi.