Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Anadolu’da Meyve ve Sebze Üretimi
Osmanlılar döneminde Anadolu’da ziraatı yapılan tarım ürünlerinin içerisinde meyve-sebze
üretiminin önemli bir yeri bulunmaktadır. Meyveler içerisinde en fazla üretimi yapılan ürünler, üzüm ve ceviz iken, sebzeler içerisinde ise soğan ve sarımsak diğer ürünlere göre öne çıkmaktadır. İncelenen dönem içerisinde, badem, kayısı, erik, elma, armut, kiraz, dut, nar, kestane, fındık, kavun, karpuz, bezelye gibi ürünlerin de ziraatı yapılmaktadır.
•
ANAHTAR KELİMELER
Osmanlı Devleti, Anadolu, Meyvecilik, Sebzecilik, Bağcılık.
•
ABSTRACT
In the Ottoman Period fruit and vegetable-fruit growing had an important place among/within
the Anatolian agricultural production. Among the fruits, grape and walnut production were
more than the other fruit production and among the vegetable products onion and garlic
productions were considerable. Furthermore, there was agriculture of products like as almond,
apricot, plum, apple, pear, cherry, mulberry, pomegranate, chestnut, nut, melon, watermelon
and pea in this period.
•
KEY WORDS
Ottoman State, Anatolia, Fruit Growing, Vegetable Growing, Viniculture.