Coğrafi İşaretli Salihli kirazı, yola çıkmaya hazırlanıyor...

Salihli’nin coğrafi işaret belgesiyle tescilenen ünlü kirazı, dünyanın birçok ülkesinden büyük rağbet görüyor. Salihli kirazının, her yıl olduğu gibi bu yılda Avrupa ile Uzakdoğu ülkelerine yolculuğu başlıyor

MANİSA'NIN Salihli ilçesinin Allahdiyen, Bahçecik, Gökköy, Çukurhamamı ev Kemer Mahallesi'nde yetişen kiraz iriliği ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Türk Patent enstitüsü tarafından tescillenen albenisi ve dayanıklılığıyla ihracatçıların gözdesi olan Salihli kirazında hasat devam ediyor. Korona virüs tedbirleri kapsamında dallarından toplanan kirazlar, Avrupa ve Uzak Doğuya gönderilmek üzere tırlara yükleniyor.

Hasadın yaklaşık 20 gün devam edeceğini belirten AA Grup Ziraat Yüksek Mühendisi Ömer Altuntaş, "Avrupa ülkeleri, diğer birçok çeşit olmasına rağmen özellikle Türk kirazı olarak Salihli kirazına çok önem veriyorlar. Uzak Doğu ülkeleri de, Avrupa ülkelerindekiler gibi Salihli kirazının tadına varmaya başladı. Önümüzdeki yıllarda Türk kirazı Uzak Doğu ülkelerinde de marka olacaktır. Çünkü Salihli kirazı ile damaklarını tatlandırmaya başladık" şeklinde ifade etti. Kiraz hasat döneminde günlük 400-600 işçinin çalıştığını dile getiren Altuntaş, "Hasadımız 20 gün devam ettiğini düşünürsek, çok büyük bir istihdam oluşturduğumuzu düşünüyorum. İhracat yaptığımız ürünlerle de Türk Ekonomisi'ne bir nebzede katkı sağlıyorsak, ne mutlu ki bizlere" dedi.

Kaynak:Sabah